
مُرغ خانگی (Gallus, gallus domesticus) یکی از ماکیانسانان است. این حیوان با جمعیتی بیش از ۱۹ میلیارد در سال ۲۰۱۱، یکی از گستردهترین حیوانات اهلی در جهان است. انسانها بهطور عمده مرغ را به عنوان غذا پرورش میدهند و از گوشت و تخم آن استفاده میکنند.
مرغ خانگی نر، خروس نامیده میشود.. تاج بلند از نشانههای تشخیص خروس است
طول دوره جوجه کشی مرغ محلی 21 روز است که 18 روز اول آن دوره ستر و 3 روز پایانی دوره هچر میباشد.
دمای دستگاه در دوره ستر باید 37.7 درجه و رطوبت آن 60 درجه باشد. در دوره هچر دمای دستگاه باید مابین 37.2 الی 37.4 و رطوبت آن نیز 70 درجه باشد.